Problemy życia codziennego i strategie radzenia sobie z nimi

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adidadi
**

Problemy życia codziennego i strategie radzenia sobie z nimi

Post autor: Adidadi »

Witam wszystkich.Mój temat pracy to "Problemy życia codziennego i strategie radzenia sobie z nimi." Zwracam się z prośbą o pomoc w znalezieniu bibliografii.Wiem że będzie potrzebna mi "Socjologia codzienności" Sztompki i Boguni-Borowskiej.I jeżeli ktoś pisał na podobny temat to z wielką wdzięcznością wysłucham porad ponieważ ciężko mi się z tym wszystkim zebrać.Dzięki z góry i pozdrawiam.
Vella

Post autor: Vella »

Hej :cool:
Ja bym ten temat sobie zwężyla, czyli wybrała jakieś problemy i je tam opisała, np. stres. Możesz sobie wybrać kilka problemów życia codziennego i opisać jak sobie z tym radzić. Stres jest na pewno takim problemem, bo spotyka nas praktycznie na każdym kroku.

Polecam książkę " Społeczeństwo i codzienność" Seweryn Rudnicki, Justyna Stypińska, Katarzyna Wojnicka
:wink:
Małolata ?
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda :D

My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
Awatar użytkownika
Adidadi
**

Post autor: Adidadi »

Witam ponownie :grin:

Spis treści w zasadzie już mam.Głównym podrozdziałem jest
2."Wyzwania codzienności i źródła zagrożeń i obaw"
2.1.Sfera zawodowa
2.2.Sfera rodzinna
2.3.Sfera towarzyska

Dzięki wielkie za propozycję.Na pewno skorzystam.Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły pisać śmiało :cool:
Jozek

Post autor: Jozek »

W tych czasch to nawet rudy osiwieje albo i ³ysy . . .
ODPOWIEDZ