praca licencjacka - Plotka w internecie
Moderator: FrancisBegbie
praca licencjacka - Plotka w internecie
"Plotka w internecie jako narzędzie kształtowania społecznej"
Chcę opisać związek plotki z moralizowaniem i przeprowadzić analizę treści portali plotkarskich. Pytanie badawcze było by wtedy czy plotka burzy porządek społeczny czy go konserwuje? Głównie skupiłabym się w mojej pracy nad funkcją wpływu społecznego.
Niestety nie wiem jak podejść do mojej pracy od czysto teoretycznej strony. Ma ktoś pomysł?
Może komunikacja nieformalna? Wie ktoś może kto do tej pory pisal o komunikacji nieformalnej, czy o intrygach?
Chcę opisać związek plotki z moralizowaniem i przeprowadzić analizę treści portali plotkarskich. Pytanie badawcze było by wtedy czy plotka burzy porządek społeczny czy go konserwuje? Głównie skupiłabym się w mojej pracy nad funkcją wpływu społecznego.
Niestety nie wiem jak podejść do mojej pracy od czysto teoretycznej strony. Ma ktoś pomysł?
Może komunikacja nieformalna? Wie ktoś może kto do tej pory pisal o komunikacji nieformalnej, czy o intrygach?
-
FrancisBegbie
Jak mi po nowym roku przypomnisz się to dam Ci kontakt do "w miarę spoko" Pani dr z KUL'u... Wiem, że na kulturoznawstwie (Baba po socjologii i takie badania robi) działa w tym temacie (analiza portali plotkarskich, kształtowanie wizerunku w nich itd..)
Może Ona bardziej Ci pomoże? może da jakiś pomysł? kierunek?
PS: Wytłumacz mi o co Ci chodzi z tym moralizowaniem bo nie czaję za bardzo..
Może Ona bardziej Ci pomoże? może da jakiś pomysł? kierunek?
PS: Wytłumacz mi o co Ci chodzi z tym moralizowaniem bo nie czaję za bardzo..
Re:
Chodzi mi o to co ma na celu osoba, która wypisuje plotki na pudelku itp. próbuje umoralnić osobę, o której pisze? Chciałabym poruszyć tutaj funkcję wpływu społecznego plotki w mediach. Moim zdaniem istnieje związek między plotką, a moralizowaniem i chciałabym to udowodnić w mojej pracy. Z jednej strony istnieje taka opinia, ze plotka to rzecz podla, ze plotkarskie portale, razem z brukowcami niszcza prywatnosc i naruszaja moralnosc i dobre obyczaje, z drugiej - jak sie przeczyta pare tekstow na portalach, to moza miec zupelnie inne wrazenie: plotka jest o moralizowaniu. Chciałabym właśnie o tym napisać. Proszę o namiar do tej osoby jeżeli to możliwe.
Pozdrawiam, Ania
Pozdrawiam, Ania