Proszę o pomoc w rozgryzieniu tematu pracy

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Madzia001
**

Proszę o pomoc w rozgryzieniu tematu pracy

Post autor: Madzia001 »

Witam! Potrzebuję pomocy: mam do napisania pracę na taki oto temat: Społeczne implikacje digitalizacji i globalizacji. Mam problem bo nie wiem o co w nim chodzi dokładnie :-(, jest to praca na zaliczenie na studia pedagogiczne i mam problem. Bardzo bym prosiła jeżeli ktoś mógłby mi w paru zdaniach nakreślić temat i może jakaś literatura gdzie mogłabym coś na ten temat znaleźć.

Pozdrawiam
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Co spowoduje/spowodowało, co się stanie/stało w społeczeństwie (jakie są skutki) digitalizacji (np. rozwój ebooków, katalogów bibliotecznych komputerowych) oraz globalizacji tj. tego co jest ponad narodowe, co jest związane z terminami takimi jak np: glokalizacja, globalizacja, westernizacja, mundializacja czy uniformizacja...

Jak te dwa aspekty i ich pochodne (zapewne) globalizacji i digitalizacji wpływają na społeczeństwo.

Tak wygląda wg. mnie Twój temat...
mac77

Post autor: mac77 »

Dorzuciłbym jeszcze skromny wątek aparatów cyfrowych.
- uroczystości rodzinne
- turystyka
- wydarzenia kulturalne
Wszechobecna rejestracja, bez zastanowienia, bez refleksji, bez czerpania z danej chwili..itd
Na plus wychodzi z pewnością sposób komunikacji, wielowymiarowy i prawie bezpośredni.
Awatar użytkownika
Madzia001
**

Post autor: Madzia001 »

Rzeczywiście cenna uwaga, z pewnością uwzględnię ją;)
ODPOWIEDZ