Praca licencjacka na temat pokolenia Y

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jagooda
**

Praca licencjacka na temat pokolenia Y

Post autor: jagooda »

Witam, jestem na etapie wymyślania nowego tematu pracy licencjackiej ponieważ z pierwszej propozycji mój promotor zostawił jedynie jedno słowo i kompletnie zmienił to o czym chciałam pisać. Mój pierwszy pomysł to Negocjacje, mediacje oraz arbitraż - poszukiwanie realistycznego porozumienia . Niestety promotor przekształcił mój temat - Negocjacje w wybranej organizacji międzynarodowej. :???:

Postanowiłam szukać nowego pomysłu i przeglądając forum pomyślałam że może watro pisać o Pokoleniu Y. Nie wiem tylko czy to dobry temat na taką pracę i czy uda mi się znaleźć odpowiednią literaturę.

Może ktoś coś podpowie ? :?:
Vella

Post autor: Vella »

Jagoda, jeśli Cię interesuje taka tematyka to jak najbardziej to socjologiczny aspekt :wink: tylko musiałabyś mieć bardziej sprecyzowany ten temat, literature myśle, że znajdziesz :wink: jest taka fajna książka od Fromma " Mieć czy być " jak będziesz pisała o pokoleniu Y polecam żebyś ją przeczytała :wink: w pracy mogłabyś sobie też zrobić takie porównanie kiedyś jak ludzie patrzeli na swoją prace, świat, jakie mieli wymagania a teraz własnie pokolenie Y jak funkcjonuje :)
Ale to tylko takie moje drobne sygestie :wink:
Małolata ?
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda :D

My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
Awatar użytkownika
jagooda
**

Dzięki za chwilę uwagi ale niestety mój pomysł tematu nie spodobał się mojemu promotorowi bo ponoć płytki i mało konkretny....cóż pozostaje mi się pomęczyć z tymi negocjacjami w organizacji ,może nie będzie tak źle...

Ucieszy mnie bardzo jeśli ktoś ma interesującą literaturę którą mogłabym wykorzystać i mógłby się nią podzielić :wink:
Vella

Post autor: Vella »

1) " Komunikacja, konflikty, negocjacje w organizacji" K. Balawajder

2) " Negocjacje jako narzędzie zarządzania w organizacji zorientowanej na rynek" E. J Biesaga- Słomczewsla

3) " Czym jest Międzynarodowa Organizacja Pracy i jak ona broni praw związkowych" K. Poznańska

4) " Czynniki wytwórcze w handlu: człowiek, organizacja, technika" M. Strużycki

5) " Organizacje międzynarodowe: założenia, cele, działalność - podręcznik akademicki" E. Latoszek, M. Proczek

to z pewnością może się przydać :wink:
Małolata ?
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda :D

My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
Awatar użytkownika
jagooda
**

Dziękuje bardzo za pomoc :)
ODPOWIEDZ