praca licencjacka - pare pytan

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
polny
**

praca licencjacka - pare pytan

Post autor: polny »

Witam,

Zapisałem sie na seminarium związanym z różnorodnymi formami komunikowania się oraz reklama - ogólnie komunikacja. I tutaj moje pytanie, chciałbym zrobić badanie na temat In vitro (chciałbym badać opinie ludzi na ten temat i ogólny ich stan wiedzy) , czy tak można ? Jeżeli jestem zapisany na takie seminarium a temat (temat mojego planowanego badania) jest że tak powiem troszke inny.... no nie wiem. Może to jakoś można sensownie połączyć ?

Pozdrawiam serdecznie.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Człowieku, to wszystko zależy od Twojego promotora. Nie zdziwił bym się jakby pozwolił Ci pisać o wpływie krakowskich dorożkarzy na politykę wodną krajów 3. świata...

Czasami warto się dostosować stricte do tematyki promotora - bo może pomóc albo inaczej... nie będzie przeszkadzał. Czasami jednak dobrze jest pisać z tego tematu, o którym nic nie wie - wówczas może dać Ci spokój i nie będzie żyłował..

Powinieneś wiedzieć po 2 latach przynajmniej, że na studiach liczy się osoba nie przedmiot/zagadnienie...
Jozek

Post autor: Jozek »

W krajach, gdzie in-vitro i aborcja jest legalna, mo¿na zaplodniæ kobietê i j± wyskrobaæ :!: Wszystko z bud¿etu i podatków. Inseminacja i usuniêcie p³odu przez lekarza :!:
¦wini czy krowy siê nie skrobie po sztucznym zap³odnieniu :!:
Czego to ludzie nie zrobi± wtym wieku :wink:
mac77

Post autor: mac77 »

Połączyć można prawie wszystko, nie inaczej jest z Twoim seminarium, in vitro jest zagadnieniem który będzie rozstrzygnięty w najbliższych latach, więc sposób komunikowania może mieć znaczenie, poziom wiedzy jest napewno podbudową pod przyszłe działania, ale...:
- czy te drzwi nie są już otwarte?
- czy promotor będzie Ci przychylny (może być to dla niego ciężkie zmaganie ;) - więc lepiej zacznij od niego, a potem napisz tutaj)
ODPOWIEDZ