Witamy na stronie socjologia.pl - polskim wortalu socjologicznym. Forum socjologów. Socjologia w szkole wyższej i na co dzień. Pomysły, pomoc, konsultacje w pracach pisemnych z socjologii.
forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL
Potrzebuję pomocy, zresztą- pewnie jak każdy tu zamierzam napisać projekt jakościowy- chcę zbadać alkoholizm w rodzinie a przestępczość nieletnich. i teraz kręcę się w kółko. nie wiem jak przekształcić temat by był on typowo jakościowy. mam jeszcze kilka pytań, ale wolę zacząć od tego nieszczęsnego tematu...pomoże ktoś?
kawałek projektu mam za sobą. mam jednak pewne wątpliwości czy zwrac uwage czy oboje rodzicow pije, czy moze badac tylko te rodziny, w ktorych tylko 1 rodzic pije ? zakladajac, ze interesuje mnie tylko 1 pijacy rodzic, to czy bede badala rowniez wplyw relacji dziecka z rodzicem niepijacym?
no i niestety nikt mi nie potrafi pomóc... niestety nie mam już możliwości skonsultowania projektu z Dr. i teraz jestem w kropce. zechciałby ktoś zerknąć na cały projekt może? idę go właśnie kończyć- oczywiście, będzie to wersja taka... trochę robocza... pomoże ktoś?!