Style kobiece i męskie- analiza konwersacyjna

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
imek
**

Style kobiece i męskie- analiza konwersacyjna

Post autor: imek »

Style kobiece i męskie - analiza społecznych interakcji metodą analizy konwersacyjnej. - Takie problem / temat najbardziej zainteresował mnie biorąc pod uwagę wszystkie syllabusy seminaryjne. Dotąd na zajęciach nie dowiedziałam się zbyt dużo o metodzie analizy konwersacyjnej... sięgnęłam więc po książkę dr Doroty Rancew- Sikory pt. " Analiza konwersacyjna jako metoda badań rozmów codziennych". Ponieważ planuję pozostać przy tym temacie ( chyba, że dowiem się czegoś okrutnego , co mnie do niego zniechęci ) kieruję do Was zapytanie : jakie książki polecacie <te> ? Myślicie, że to dobry temat ( łatwy /trudny/ ciekawy/ bezsensowny/etc. ) ? Z góry dziękuję za rady :)
Awatar użytkownika
aneczka60
**

Analiza

Post autor: aneczka60 »

Wydaje mi się, ze będziesz miała trudności ze znalezieniem literatury na temat analizy konwersacyjnej. pisząc rozdział teoretyczny nie możesz się opierać na jednej książce. Może się nie znam, ale nie przypominam sobie tej metody badawczej ze studiow. nie chcę Cię zniechecać, ale to moje skromne zdanie
Awatar użytkownika
aneczka60
**

Aha

Post autor: aneczka60 »

Temat może być naprawdę fajny. Taki pomysł przyszedł mi do głowy, że dobrą metodą badawczą jest analiza treści.Mogłabyś analizować style męskiej i damskiej komunikacji w wybranych czasopismach:)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ