Mgr - ankieta

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madzix
**

Mgr - ankieta

Post autor: madzix »

Jestem studentką V roku socjologii gdzie piszę pracę magisterską na temat: problemu samobójstw i prób samobójczych wśród młodzieży.
Będę bardzo wdzięczna, jeżeli zechcecie poświęcić czas na wypełnienie poniższej ankiety.
http://www.ankietka.pl/ankieta/28373/pr ... ziezy.html
mac77

Post autor: mac77 »

Proszę bardzo.
Powodzenia :)
Newfolder
**

Post autor: Newfolder »

6. Poniżej podano niektóre motywy samobójstw. Ustosunkuj się do podanych poniżej stwierdzeń, dotyczących możliwości usprawiedliwienia samobójstwa z określonej przyczyny.
Jedną z propozycji jest eutanazja. Samobójstwo z powodu eutanazji? Niby się domyślam o co chodzi ale sądze, że mogłoby to być osobne pytanie (sformułowane troche inaczej)... w 7. punkcie to samo.
Awatar użytkownika
madzix
**

Newfolder pisze:
6. Poniżej podano niektóre motywy samobójstw. Ustosunkuj się do podanych poniżej stwierdzeń, dotyczących możliwości usprawiedliwienia samobójstwa z określonej przyczyny.
Jedną z propozycji jest eutanazja. Samobójstwo z powodu eutanazji? Niby się domyślam o co chodzi ale sądze, że mogłoby to być osobne pytanie (sformułowane troche inaczej)... w 7. punkcie to samo.
We wstepnej fazie powstawania ankiety - eutanazja była całkowicie oddzielnym pytaniem ale promotor zmienił to i przyczepił eutanazje pod 6 i 7 pytanie.
Jozek

Post autor: Jozek »

Bardzo smutna ankieta :cry:
Awatar użytkownika
madzix
**

Bardzo smutna ankieta

No niestety, ankieta jest smutna. Cały temat ''samobójstw" jest smutny i niewdzięczny, zwłaszcza w takie zimne wieczory, ale myślę takie tematy też niestety trzeba poruszać zwłaszcza,że problem samobójstw w tej całej "życiowej gonitwie" narasta a o profilaktyce w tym kierunku nic się nie słyszy. Ludzie w pewnym momencie po prostu "pękają".
Przeglądając literaturę w pewnym momencie natrafiłam na książkę amerykańskiego autora: który dokładnie opisuje w niej wszystkie możliwe i najbardziej znane metody samobójstw. Jakie było moje zażenowanie i zarazem zdziwienie,opisu uduszenia się torebką foliową -gdzie dokładnie było pokazane jak to zrobić, ile czasu to zajmuje ze względu na wiek i płeć. Nie sądzę aby podawanie takich dokładnych danych odwiodło kogoś od próby samobójstwa a może się po prostu mylę ???
Awatar użytkownika
rkossa

Post autor: rkossa »

Wypełniona,
Powodzenia!
ODPOWIEDZ