Wolontariat

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ancilla
**

Wolontariat

Post autor: ancilla »

Po raz kolejny zwracam się z prośbą w sprawie swojej pracy magisterskiej :)
Chodzi mi konkretnie o opinię na temat mojego tematu i ogólnie pracy.
Po wakacyjnym myśleniu i wypożyczeniu wielu książek na temat wolontariatu doszłam do wniosku, że będę pisała na temat: Wolontariat wśród młodzieży. Pierwszy rozdział metodologiczny, drugi ogólnie o wolontariacie, trzeci o wolontariuszu i jego pracy... no i mam problem, bo to chyba za mało :???:
Chciałabym przeprowadzić wywiady z wolontariuszami. Byłyby to pytania o to co ich skłoniło do tejże działalności, o motywację, o satysfakcję i różne tym podobne. Zastanawiam się też, czy robić wywiady wśród wolontariuszy hospicyjnych czy wśród innych :?:
Nie wiem czy nie podzieliłam się zbyt wieloma informacjami, ale może dzięki temu dowiem się więcej.
Wyczytałam w jakimś poradniku o pisaniu prac dyplomowych, że najlepiej jeśli gotową pracę da się poczytać wielu osobom... ja zaczynam od tematu i ogólnego zarysu.
Bardzo proszę o jakieś opinie... albo chociaż o słowo otuchy :wink:
ODPOWIEDZ