Jaki temat na pracę magisterską z socjologi regionu?

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
markuss22
**

Jaki temat na pracę magisterską z socjologi regionu?

Post autor: markuss22 »

Witam :)
Szukam pomysłu na temat pracy magisterskiej z socjologii regionu. Praca ma być badawcza, potrzebny jest jakiś problem, który można zbadać terytorialnie. Żebym nie miał też za dużo problemów z materiałami.
Macie może jakieś ciekawe pomysły ?
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

Jak pojmowanego regionu? Na świecie, w Polsce, czy obojętne (do zoperacjonalizowania)?
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
Awatar użytkownika
markuss22
**

Jak pojmowanego regionu? Na świecie, w Polsce, czy obojętne (do zoperacjonalizowania)?
W Polsce tak się zastanawiam o agroturystyce, ale mało materiałów w tym temacie jest.
Awatar użytkownika
WeeBey
**

Re: Jaki temat na pracę magisterską z socjologi regionu?

Post autor: WeeBey »

Witam :)
Szukam pomysłu na temat pracy magisterskiej z socjologii regionu. Praca ma być badawcza, potrzebny jest jakiś problem, który można zbadać terytorialnie. Żebym nie miał też za dużo problemów z materiałami.
Macie może jakieś ciekawe pomysły ?
Może coś o specyfice świadomości lub tożsamości narodowej w danym regionie? Rozumiem, że będzie to region który zamieszkujesz. Jeżeli mieszkasz np. w jakimś województwie przygranicznym lub o ciekawej historii to byłoby to ciekawe moim zdaniem. Musiałbyś oczywiście mocno kłaść nacisk na historyczne uwarunkowania dane regionu np. Śląsk jako silna podwójna identyfikacja narodowa itp.
Awatar użytkownika
markuss22
**

Re: Jaki temat na pracę magisterską z socjologi regionu?

gdybym się zdecydował na agroturystykę w jakiejś gminie to z jakich materiałów korzystać?
Awatar użytkownika
koziolek

Post autor: koziolek »

Jeśli chodzi o agroturystykę to naprawdę duuuuuuużo materiałów zostało wydane przez wydawnictwo SGGW. Co konkretnie z agroturystyki Cię interesuje? To wtedy co nieco pogrzebię w bibliotece, pochodzę po uczelni i popatrzę na gabloty z książkami :D:D:D
Awatar użytkownika
markuss22
**

Jeśli chodzi o agroturystykę to naprawdę duuuuuuużo materiałów zostało wydane przez wydawnictwo SGGW. Co konkretnie z agroturystyki Cię interesuje? To wtedy co nieco pogrzebię w bibliotece, pochodzę po uczelni i popatrzę na gabloty z książkami :D:D:D
A czy możesz mi zaproponować jakieś fajne tematy, mam problem z wyborem tematu, ponieważ chciałem pisać pracę z zupełnie innej dziedziny. Niestety u tego promotora nie mogę i nie mam się za bardzo do kogo innego przenieść. Jakbyś mogła nakierować mnie na kilka fajnych zagadnień, byłbym bardzo wdzięczny.
Nie mam zielonego pojęcia jaki temat pracy wybrać...
ODPOWIEDZ