Help! Relacje mediów!

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
august13
*

Help! Relacje mediów!

Post autor: august13 »

Witajcie socjolodzy!
Stoję właśnie przed trudnym wyborem tematu pracy magisterskiej i mam mętlik w głowie, dlatego proszę Was o pomoc.

Chciałbym pisać coś o mediach, PR.
Mój roboczy temat to "Media Relations jako narzędzie kreowania wizerunku firm", ale obawiam się, że jest to zbyt obszerny temat.

Macie może jakieś sugestie??
Bardzo proszę o pomoc.
:grin:
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Może zawęź do

...na przykładzie firmy X ( i na jej przykładzie postaw problem, hipotezy etc)

?
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

Najlepszy ten zlepek "Media Relations", bo wystarczyłby za cały tytuł dla nowej teorii lub nauki :wink: Ciekawe czy zatwierdzili temat na senacie.
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
mac77

Post autor: mac77 »

Zgodzę się z Francisem - weź firmę "X" Tepsę, albo np. Biedronkę, która wynajęła agencję PR w celu kształtowania wizerunku i wnet pojawiły się artykuły w prasie, że w firmie dzieje się tak i tak...
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Ciekawy jest też przypadek McDonald's - tutaj można jeszcze można pociągnąć temat konsumpcjonizmu etc.

(McDonald's - a teraz mówią do mnie "Panie kierowniku.....:P" - najciekawszy tekst jaki ost. usłyszałem w reklamie :)
Awatar użytkownika
WielkiMason

Post autor: WielkiMason »

Nie radzę - to bardzo skryta firma. Weź coś prostszego, może krajową sieć kebabów? Niby podobne, a nie tak trudne.
ODPOWIEDZ