Dialog, chwyty erystyczne, POMOCY!
Moderator: FrancisBegbie
Dialog, chwyty erystyczne, POMOCY!
Witam wszystkich! Mam taki problem: by zaliczyć jeden z przedmiotów muszę napisać dialog gdzie jedna z osób używa 7 chwytów erystycznych. Oto chodzi, że znalazłem gdzieś w internecie ponad 30 takich chwytów, tylko nie wiem jak taki dialog ma dokładnie wyglądać. Potrzebuje przykładowy dialog gdzie znajdują się takie "chwyty"
Proszę o pomoc, z góry bardzo dziękuję, pozdrawiam!
Rozumiem, że Twój problem polega na tym, aby skomponować jakąś całość z rozmowy, nadać jej cel, bo jeżeli na czymś więcej, to daj sobie spokój ze studiowaniem.
Najłatwiej zacząć chyba od ilustracji własnych (słowem), dla każdej pojedynczej techniki, a jak będziesz miała tyle ile potrzebujesz, to bez wątpienia któraś natchnie Cię wystarczająco, żeby napisać od początku z jednym wątkiem lub połączyć chociaż trochę z tego, co się napisało. W odwrotną stronę też można. Spróbuj upolować ciekawe dialogi z książek, których przebieg mogłabyś kwalifikować do poszczególnych technik. A najprędzej idzie je wypatrzyć w dyskusjach telewizyjnych
Najłatwiej zacząć chyba od ilustracji własnych (słowem), dla każdej pojedynczej techniki, a jak będziesz miała tyle ile potrzebujesz, to bez wątpienia któraś natchnie Cię wystarczająco, żeby napisać od początku z jednym wątkiem lub połączyć chociaż trochę z tego, co się napisało. W odwrotną stronę też można. Spróbuj upolować ciekawe dialogi z książek, których przebieg mogłabyś kwalifikować do poszczególnych technik. A najprędzej idzie je wypatrzyć w dyskusjach telewizyjnych
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć