praca licencjacka

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aurinko
**

praca licencjacka

Post autor: aurinko »

Cześć,
chciałam pisać pracę licencjacką na temat "Skuteczność resocjalizacji w placówkach opiekuńczo wychowawczych" niestety muszę mieć też przeprowadzone badania i tu zaczyna się problem, bo promotor stwierdził, że jest to temat trudny do zbadania i że badania powinny być przeprowadzone w czasie około 5lat, w moim wypadku jest to niemożliwe dlatego polecił mi zmodyfikować temat:-( proszę pomóżcie mi wymyślić jakiś inny temat z tego zakresu, gdzie z badaniem nie byłoby problemu. Jeśli ktoś ma też jakiś pomysł odnośnie bibliografii to będę wdzięczna mam już kilka książek jednak na pewno muszę poszukać czegoś więcej:) z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

Heh, od przeprowadzania takich badań są wyspecjalizowane firmy, ale raczej nie sądzę żebyś chciała wydać na badania do pracy dyplomowej 50-70k zł? :wink:

A poza tym jakie pięć lat? Przez pięć lat się robi eksperyment a nie badanie skuteczności resocjalizacji, to po pierwsze. Po drugie, możesz spróbować odszukać jakieś dane zastane. A po trzecie, możesz spróbować uderzyć do kilku takich placówek i zobaczyć czy nie uda Ci się zebrać potrzebnych danych.

Co do literatury, wydaje mi się, że już raz wrzucałem spis, ale może się rozmył, sprawdzę wieczorem i najwyżej jeszcze raz wrzucę.

Pozdrawiam,
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Awatar użytkownika
aurinko
**

Post autor: aurinko »

no tak raczej bym nie chciała chociaż kwota nie jest jeszcze aż tak strasznie duża :) do takiej placówki na pewno się przejdę i zobaczę na ile mi to pomoże chyba że wcześniej wpadnie mi do głowy jakiś pomysł na trochę inny temat. W każdym razie dzięki a jakbyś jeszcze miał czas wrzucić ten spis to będę wdzięczna :)
ODPOWIEDZ