ANALIZA TREŚCI
Moderator: FrancisBegbie
ANALIZA TREŚCI
witam... do mojej pracy licencjackiej zostalo zaproponowane mi badanie- analiza tresci... niestety nie za duzo o tym wiem.. w sztompce jest kilkanascie stron tylko.. czy ktos moze mi cos polecic ?? temat mojej pracy dotyczy Stereotypow płci istniejących w prasie kobiecej na przykładzie pisma cosmopolitan... pozdrawiam 
- twoteatoroom
- **
kilka propozycji
Witam
Zajrzyj min. do Cartwrighta "Anlaliza tresci i przekazow masowych" to sa strony 149-161 i
Nachmias - "Metody badawcze w naukach społecznych" str. 341-346
twoteatoroom
Zajrzyj min. do Cartwrighta "Anlaliza tresci i przekazow masowych" to sa strony 149-161 i
Nachmias - "Metody badawcze w naukach społecznych" str. 341-346
twoteatoroom
dziekuje bardzo za pomoc :)
pozdrawiam 
Witam
1. Oprócz: Cartwinght`a D. "Analiza treści przekazów masowych"\
2. Możesz zajrzeć: Palska Hanna "Dane i metoda" (bardzo dokładnie i ciekawie opisane metoda treści i jej dyrektywy postępowania)
3. I tak dla zobaczenia jak ktoś już przeprowadził analizę treści, możesz skorzystać z: Marody M., Giza-Poleszczuk A. "Być kobietą, być mężczyzną- czyli o przemianach tożsamości związanej z płcią we współczesnej Polsce" (jest to analiza treści magazynów kobiecych tj. Przyjaciółka, Kobieta i Życie, Filipinka)
Mam nadzieje, że moje sugestie przydadzą się
Pozdrawiam
1. Oprócz: Cartwinght`a D. "Analiza treści przekazów masowych"\
2. Możesz zajrzeć: Palska Hanna "Dane i metoda" (bardzo dokładnie i ciekawie opisane metoda treści i jej dyrektywy postępowania)
3. I tak dla zobaczenia jak ktoś już przeprowadził analizę treści, możesz skorzystać z: Marody M., Giza-Poleszczuk A. "Być kobietą, być mężczyzną- czyli o przemianach tożsamości związanej z płcią we współczesnej Polsce" (jest to analiza treści magazynów kobiecych tj. Przyjaciółka, Kobieta i Życie, Filipinka)
Mam nadzieje, że moje sugestie przydadzą się
Pozdrawiam