Mam pytanie - zmiany społeczne
Moderator: FrancisBegbie
Mam pytanie - zmiany społeczne
Otóż interesuje mnie tematyka "Wybrane problemy zmian społecznych w II połowie XX wieku" i nie wiem dokładnie czym należałoby się zająć. Chodzi przede wszysktim o sołeczeńśtwo w Europie, Polsce, Indochinach, i na Świecie.
Czy ktoś byłgby w stanie pomóc?
Z góry dziękuję
Czy ktoś byłgby w stanie pomóc?
Z góry dziękuję
-
vandererst
Dzięki serdeczne.
Jednakże te daty są związane głównie z politycznymi aspektami zarówno Polski jak i świata, a przydałaba się jeszcze, a wręcz przede wszystkim (pod takim kątem) - sieroty i półsieroty, bieda i dysproporcje społeczne, bogacenie sie dorosłych. Bardziej na tle społecznym.
Czy może jakieś wskazówki dotyczące literatury?
Jednakże te daty są związane głównie z politycznymi aspektami zarówno Polski jak i świata, a przydałaba się jeszcze, a wręcz przede wszystkim (pod takim kątem) - sieroty i półsieroty, bieda i dysproporcje społeczne, bogacenie sie dorosłych. Bardziej na tle społecznym.
Czy może jakieś wskazówki dotyczące literatury?
Raporty OBOP-u z sektora społeczno - politycznego (od 1958 r.) m.in. są dostępne raporty z roku 81 i 89 nt. nastrojów społecznych.
Raporty CBOS-u z początku działalności, ale to raczej dot. przemian 1989 roku
Sztompka P., Socjologia zmian społecznych, Wydawnictwo Znak, Kraków 2003
No i na pewno znajdziesz coś w prasie z tamtego okresu. Większość dostępna na mikrofilmach w BN
Raporty CBOS-u z początku działalności, ale to raczej dot. przemian 1989 roku
Sztompka P., Socjologia zmian społecznych, Wydawnictwo Znak, Kraków 2003
No i na pewno znajdziesz coś w prasie z tamtego okresu. Większość dostępna na mikrofilmach w BN
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Moderator - pomyślał Stirlitz.